De wereld van jeugdigen speelt zich af in het gezin, op school en op het sportveld, de vriendenclub en op straat. Daar werken we dan ook. Wanneer Junior Colors in actie mag komen is per omgevingswereld verschillend. Miscommunicatie, elkaar niet begrijpen, talent coaching tot ontsporing. Van junior en soms overigens ook van de begeleidende senior... Of we nou junior of senior zijn, om goed te communiceren is luisteren en elkaar begrijpen belangrijk.

 

De 15 meest voorkomende communicatie thema's zijn: dagelijkse communicatie, leerstijlen, motivatie en stress, verantwoordelijkheid en commitment van ouders en hun kinderen, betrokkenheid, sfeer en gevoelens, verschillen waarderen, samenwerken, talentontwikkeling, keuzes maken (school, sport, hobby's), taken en verantwoordelijkheden, probleem oplossen,  zelfstandigheid, wantrouwen versus vertrouwen en identiteitsontwikkeling.

 

Als het ontwikkelen van junioren vertraagd, spaak loopt of simpelweg beter kan omdat "het" erin zit, adviseren wij deel te nemen aan het Junior Colors programma. Het kind of de groep met jeugdigen kan dan snel weer talentvol groeien in zijn of haar eigen ritme.