Talentvol groeien in je eigen ritme zegt het eigenlijk al. De locatie waar junioren optimaal groeien is daar waar ze "thuis" zijn. De wereld van jeugdigen speelt zich af in het gezin, op school en op het sportveld, de vriendenclub en op straat. Daar werken we dan ook.

 

Kinderen zien we meestal in groepsverband. Klassikaal, in een sportteam of in het gezin. De omgeving verraadt vaak al de persoonlijkheden van de aanwezigen. Voor sommige kinderen is een omgeving vol drukte, herrie en rommel een stimulans voor ontdekking en ontplooiing. Voor anderen betekent dat chaos in hun hoofd. Het verschil bij de aanwezige volwassenen is niet veel anders.

 

Een eerste denkcorrectie is gemaakt als je vertelt over hoe leren wordt beinvloed door de omgeving waar we zijn. Introverte typen leren door informatie in zich op te nemen en te verwerken tot uitgewerkte gedachten, indrukken en ideeën. Ze hebben bedenktijd nodig voor ze iets zeggen of doen. Wanneer ze eindelijk hun mening geven, is die vaak goed doordacht. Extraverten leren door lichamelijk en verbaal in contact met de wereld te komen; ze denken hardop, zijn uitgesproken en soms al op jonge leeftijd veeleisend.

Mmmmm.... hoe vaak reageren we averechts?